Op werkdagen besteld voor 15:00 dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75,-
7000m² winkel beleving
5 Tips!

Zo behaal jij je goede voornemens!

5 Tips om jou goede voornemens wél vol te houden!


Om jou te helpen om al je goede voornemens van dit jaar wel vol te houden hebben wij voor jou 5 tips op een rijtje gezet. 


Wellicht heb jij net als veel andere ook dit jaar weer een goed voornemen. Meer sporten, gezonder eten of stoppen met roken? Om ervoor te zorgen dat jij met de volgende jaarwisseling niet weer dezelfde goede voornemen hebt, zijn hier 5 tips waardoor jij het dit jaar wel gaat vol houden!


Tip 1: Maak je doelen realistisch, concreet en schrijf ze op.

 Schrijf je doelen op en maak ze SMART. Zo is de kans dat jij je goede voornemen van dit jaar gaat halen. Van de ene op de andere dag je hele lifestyle veranderen is vaak niet de manier. Van niet sporten naar 5 keer per week sporten is niet realistisch. De kans dat je het dan zal volhouden is nihil. Maak de doelen voor jou realistisch, meetbaar en tijdgebonden. Zo kun jij op tijd inschatten of jij jouw doel gaat halen of dat je tijdig moet bijsturen. SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden)

Tip 2: Splits je doel op in kleine stappen.
Je doel opsplitsen in kleine stapjes wordt jouw motivator. Door jouw doel SMART op te delen in stappen creëer je motivatie momenten. Elke keer als jij een tussenstap hebt behaald van je hoofddoel is dit moment dat er meer serotonine in je lichaam wordt aangemaakt. Serotonine staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Dit wordt jouw motivator om je einddoel te bereiken.


Tip 3: Zorg dat jij jezelf beloont.

Beloon jezelf bij het behalen van doelen. Iedereen heeft een beloningssysteem. Dopamine is de stof die hiervoor zorgt. Dopamine komt vrij wanneer je een doel behaald. Zo krijg je het gevoel dat je goed bezig bent. Dit wordt je tweede motivator om verder te gaan wanneer jij je doelen hebt bereikt.


Tip 4: Deel je voornemen met anderen.

Door je doel te delen met mensen om je heen kun jij de momenten delen wanneer jij jouw doelen hebt behaald. Of zit het even tegen en loop je vast dan kunnen zij jou motiveren om jezelf te herpakken. Zorg dat dit mensen zijn die dicht bij jou staan, zij zullen je onbewust motivatie geven.


Tip 5: Het kan niet altijd perfect.

Het kan niet altijd perfect, heb je een slechte dag, zit het even tegen? Maak je geen zorgen. Kijk naar de momenten dat het wel is gelukt, wees daar trots op en herpak jezelf. Is het helemaal niet gelukt? Kijk dan goed waarom het niet is gelukt, evalueer dit en durf jezelf hierin recht in de spiegel te kijken. Is het omdat je elke ochtend gewoonweg geen zin hebt om je bed uit te komen of is dit omdat je oprecht te druk bent met andere zaken? Maak je evaluatie, kijk hoe je het wel kan halen en ga ervoor!

×