Bekijk ons Assortiment V
Menu

Skibrillen

Ik ben Wisse.
Wintersport & Outdoorspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Net als de skihelm zien we ook steeds meer skibrillen (goggles) op de piste. Waar voorheen de sneeuwbril alleen opgezet werd bij verslechterde weersomstandigheden, plaatsen veel wintersporters de goggle nu ook bij mooi weer voor hun ogen. Sommige mensen zien de skibril enkel als mode item bij hun ski-outfit, andere zien en merken de grote voordelen die de goggle biedt.

Net als de skihelm zien we ook steeds meer skibrillen (goggles) op de piste. Waar voorheen de sneeuwbril alleen opgezet werd bij verslechterde weersomstandigheden, plaatsen veel wintersporters de goggle nu ook bij mooi weer voor hun ogen. Sommige mensen zien de skibril enkel als mode item bij hun ski-outfit, andere zien en merken de grote voordelen die de goggle biedt.

Een goggle beschermd je ogen.

Een volledig afgesloten skibril beschermt je ogen niet alleen voor weg stuiterende steentjes en stuivend sneeuw. Je ogen worden met de juiste sneeuwbril ook volledig tegen de zon beschermd. De skibrillen in ons assortiment voldoen aan hoge eisen. Zo beschermen de skibrillen die wij aanbieden over een 100% UV beschermende werking.

Comfort

Buiten de bescherming biedt een goede skibril ook optimaal comfort. Zo heeft Oakley zijn skibrillen voorzien van een triple layer foam. Deze foam zorgt ervoor dat er voldoende ventilatie is binnen de skibril, waardoor hij niet gaat beslaan. Verder zorgt de foam er voor dat de skibril prettig voelt tegen de huid, dit komt door de fleece laag. Sinner gebruikt een soort gelijke techniek voor zijn betere skibrillen.

Cilindrische of sferische lenzen

Een groot verschil in het kijken zit hem in de vorm van de lens. Bijna elk merk  heeft 2 verschillend gevormde lenzen. Namelijk sferische en cilindrische lezen. De cilindrische lens buigt als een cilinder. Deze lens is over het algemeen voordeliger. De lens is namelijk goedkoper om te produceren en wordt vaak van een wat slapper materiaal gemaakt. Het nadeel van deze lenzen is dat ze een vertekend beeld geven. De sferische lenzen hebben de zelfde vorm als het menselijk oog. Hierdoor geven deze skibrillen geen vervorming en een prettig beeld. Ook zijn deze lenzen over het algemeen sterker dan cilindrische lenzen.

Kleuren lenzen.

De kleur van een lens is niet bedoeld om de skibril een mooier uiterlijk te geven. De kleur bepaald namelijk het zicht onder diverse weersomstandigheden. Zo is een gele lens bij uitstek geschikt tijdens hevige sneeuwval en slecht zicht. Deze kleur is namelijk contrast verhogend iets wat noodzakelijk is bij verslechterde weersomstandigheden. De oranje lens wordt het meest gebruikt door fabrikanten en door wintersporters. Dit heeft ermee te maken dat hij voldoende inzetbaar is bij diverse weeromstandigheden. Veel mensen kiezen er helaas nog voor om bij zonnig weer een zonnebril op te zetten. Hiervoor zou je ook kunnen gaan voor een skibril met een donkerder glas.

Natuurlijk is het aardig aan de prijs om 3 verschillende skibrillen te kopen en vervelend om ze vervolgens mee te nemen. Een prof zal dit ongetwijfeld doen. Toch zijn er diverse alternatieve die dit overbodig maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een skibril met een (makkelijk) verwisselbare lens zoals de Oakley Airbrake. Door de switchlock technologie heb je binnen 10 seconden je lens verwisseld. Heb je helemaal geen zin om verschillende lenzen en of brillen mee te nemen, dan kan je kiezen voor de Oakley goggles met Prizm technologie. Door met een andere techniek naar het lichtinval in de ogen te kijken heeft Oakley de Prizm lens kunnen ontwikkelen. Deze lenzen dekken een dusdanig bereik dat je als recreatieve wintersporter prima met 1 lens vooruit kan.  

Erkend Wintersportspecialist

Lees verder Verbergen