Bekijk ons Assortiment V
Menu

Satellietschotels, televisies en receivers

        

Televisie kijken op de camping

Als je op vakantie gaat in Nederland of in het buitenland, wil je natuurlijk niet je favorieten programma’s missen. Hiervoor heb je natuurlijk wel een televisie, schotel, receiver en een Canal Digitaal recreatie abonnement nodig. Er zijn veel diverse mogelijkheden om deze accessoires aan te sluiten en te bevestigen.

Satellietschotel

Satellietschotels zijn er in verschillende uitvoeringen. De grootste verschillen zitten tussen de automatische en de manuele schotels. Een schotel richt je niet elke dag, hierdoor is het altijd even inkomen en kan het richten van de schotel veel tijd in beslag nemen. Ook al ben je in het bezit van een satfinder, het richten van een schotel is een geduldig klusje. Om dit te vereenvoudigen zijn er schotels op de markt die zichzelf stellen. Ideaal, want met 1 druk op de knop zoekt de schotel zelf de juiste satelliet op. Een voordeel van een schotel op een statief is, dat je meer bewegingsvrijheid hebt. Als je onder een boom staat en een slecht signaal hebt, kan je de schotel altijd ergens anders neerzetten.

    

Automatische satellietschotels 

Voor de automatische schotel kan er gekozen worden uit 2 varianten. Er zijn modellen die geplaatst worden op een statief en er zijn modellen die op het dak van de caravan of camper gemonteerd worden. De laatste wordt het meest gekozen. De voordelen van een schotel op het dak  is, dat hij niet omver gelopen kan worden of (onder normale omstandigheden) om kan waaien. Ook neemt deze schotel geen ruimte weg op je kampeerplek en heb je niet te maken met een satellietkabel die over het hele terrein loopt.

Schotel richten

Zodra je de caravan hebt neergezet op locatie kan je de schotel gaan richten. Dit doe je door simpelweg het kastje aan te zetten en aan te geven naar welke Astra je de schotel wilt richten. Zodra dit gedaan is, gaat de schotel zoeken. Na ongeveer een minuut heeft de schotel de juiste satelliet gevonden en kan je gebruik maken van de televisie. Als je een schotel op statief hebt duurt dit natuurlijk wat langer. 

Wij adviseren altijd om de schotel te controleren voordat je op vakantie gaat. Het kan zijn dat de hoek van de satelliet is verandert, waardoor er een update nodig is voor het kastje van de schotel. Als dit het geval is kan je dit veel makkelijker thuis oplossen. De montage  van een dakschotel adviseren wij ter alle tijden door onze werkplaats uit te laten voeren.

Televisie in de caravan

De schotel is natuurlijk niet het enige onderdeel dat geïnstalleerd dient te worden op tv te kunnen kijken. De televisie is natuurlijk het belangrijkst. Wij adviseren om de televisie op te hangen op een plek waar je het meest tv kijkt. Als dit op bed is voor het slapengaan, dan hang je de tv bij het voeteneinde. Als dit op de bank is, dan instaleer je de tv bij het zitgedeelte van de caravan of camper. Om je bereik te vergroten, waardoor je vanuit meerdere hoeken tv kan kijken, is het aan te raden een beugel aan te schaffen met een zwenk arm. Het instaleren van een televisie beugel is niet het moeilijkste en kan prima zelf uitgevoerd worden. Mocht je dit toch liever laten uit voeren in onze werkplaats, dan is dat altijd mogelijk.

Receiver

Nadat de televisie en de schotel zijn geïnstalleerd is het tijd om de receiver aan te koppelen. Deze is verkrijgbaar via de website van Canal Digitaal. Je schaft een receiver altijd aan in combinatie met een Canal Digitaal recreatie pakket.  Dit pakket dien je elk  jaar opnieuw te activeren. Dit is vrij eenvoudig om te doen, door online het nummer van je smartcard in te voeren. Zodra je de smartcard ge(her)activeerd hebt en de kabels zijn op de juiste manier aangesloten, kan het televisie kijken beginnen.