FOCWA gecertificeerd schadeherstelbedrijf

Gecertificeerd schadeherstelbedrijf voor de caravan

Het is altijd vervelend als de caravan of camper schade oploopt. Je wilt dan graag dat de schade op de juiste manier hersteld wordt. Van Duinkerken is een FOCWA gecertificeerd schadeherstelbedrijf. De FOCWA stelt hogen eisen aan de bedrijven die hun certificaat bezitten. Daarom weet je zeker dat een FOCWA erkend bedrijf als Van Duinkerken de schade op de juiste manier repareert. Doordat we werken in opdracht van alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, kunnen we service op maat bieden aan onze klanten. . Dit levert verschillende voordelen op. Zowel op de kosten (eigen risico, afhankelijk van de polisvoorwaarden), maar we proberen de klant ook zoveel mogelijk te ontzorgen. Nadat een schadeformulier is opgestuurd naar de verzekering en je daarbij melding hebt gemaakt van de schade, geef je aan dat de reparatie bij Van Duinkerken uitgevoerd moet worden. Vervolgens gaat het contact via ons.

Diverse schades aan de caravan of camper

Er zijn diverse schades denkbaar bij een caravan, maar toch wel de meest voorkomende schades zijn; hagelschade, schade die ontstaat door een klapband, deuken en krassen.

Hagelschade aan de caravan of camper

Bij hagelschade zijn we genoodzaakt de complete dakplaat te vervangen. Dit is een secuur werk en moet op de juiste manier uitgevoerd worden. Je wilt achteraf niet tot de ontdekking komen dat er een lekkage is ontstaan, waardoor de staat van de caravan hard achteruit gaat. Op alle schadeherstelwerkzaamheden krijg je bij ons 2 jaar garantie. De garantietermijn is eventueel uit te breiden naar 4 jaar.

Schade door klapband caravan

Misschien wel de grootste angst van mensen die met de caravan de weg op gaan, een klapband. Ondanks dat je de caravan elke 6 jaar voorziet van nieuwe banden, je de caravan niet te zwaar beladen hebt, je netjes de toegestane maximum snelheid rijdt en de atmosfeer in de band op de juiste druk hebt staan, kan het toch gebeuren. Zorg ervoor dat je de caravan zo snel mogelijk langs de kant van de weg op een veilige plek zet. Dit om verdere schade te voorkomen.

Het kan zijn dat een klapband ervoor zorgt dat je niet meer verder kan rijden met de caravan. In sommige gevallen is er namelijk zoveel schade, dat de caravan op transport moet naar een schadeherstelbedrijf. Je mag dan zelf kiezen waar de caravan gerepareerd dient te worden.

In veel gevallen kan je gelukkig wel verder rijden met de caravan. Vaak hoef je alleen het wiel te wisselen. Als je zelf een krik , reserveband en wielsleutel hebt, kan je met 30 minuutjes de reis vervolgen naar de vakantiebestemming of thuis. Mocht je deze accessoires niet bezitten, zal je moeten wachten op een hulpdienst die je hebt ingeschakeld. Het noodnummer om je verzekering te bereiken staat aangegeven op je groenenkaart.