Bekijk ons Assortiment V
Menu

Cassetteluifels

        

Cassetteluifels

Een (reis)luifel is favoriet bij mensen die niet lang op 1 plek blijven staan. Je hebt dan geen zin om de voortent op te zetten en hem vervolgens na 3 dagen weer af te breken. Er zijn verschillende luifels beschikbaar.

Vaste luifel.

Deze wordt net als een voortent op de caravan gemonteerd en met een los buizenframe opgezet.

Etuiluifel.
De etui luifel (ook wel zakluifel genoemd) zit zoals de naam het al zegt in een etui geritst. Bij aankomst rol je de luifel uit en bestig je de staanders.

Cassetteluifel.
 De casette luifel zit bevestigd in een cassette. Deze luifel wordt gemonteerd op of tegen de camper of caravan. 

    

Montage van de cassetteluifel.

De cassetteluifel kan op 3 verschillende manieren bevestigd worden. Namelijk op het dak, in de rail tegen de zijwand en onder de rail tegen de zijwand.

Montage van de cassetteluifel op het dak van de caravan

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen om de cassetteluifel op het dak te bevestigen. Hierdoor blijft de caravan multifunctioneel en kan hij ook nog gebruikt worden om een voortent aan te bevestigen. Ideaal, want nu kan je in de zomervakantie 3 weken vertoeven aan het Gardameer met een voortent bevestigd aan de caravan en na de vakantie kan de caravan gebruikt worden om weekendjes door te brengen op de Ardennen.

Om de cassette goed op het dak te bevestigen is wat vakmanschap vereist. Je wilt niet dat de boorgaten die je in het dak maakt gaan zorgen voor een lekkage, waardoor de staat van de caravan hard achteruit gaat. Wij adviseren daarom ten aller tijden om een de montage bij ons uit te laten voeren.

Montage van de cassetteluifel in de rail van de caravan

De montage in de rail van de caravan wordt voornamelijk gekozen door mensen die geen voortent of vaste luifel willen bevestigen aan hun caravan. Dit is namelijk niet meer mogelijk, aangezien de rail nu voorzien is van de cassetteluifel. De cassetteluifel is eenvoudig te bevestigen door hem in de lijst te klikken. Nadat de luifel op zijn plaats zit hoeven er alleen nog 2 bouten bevestigd te worden. Deze montage kunnen de meeste mensen zelf uitvoeren. Mocht je dit toch door onze vakmensen laten doen? Maak dan een afspraak.

Montage van de cassetteluifel tegen de zijwand onder de rail van de caravan

Misschien wel de moeilijkste montage, is de cassetteluifel te plaatsen onder de rail op de zijwand van de caravan. De montage wordt gedaan met behulp van de meegeleverde adapterplaten. Belangrijk bij het bevestigen van deze platen, is dat je dit op de juiste plek doet. De schroeven die je in de caravan boord moeten in het houten geraamte van de caravan komen. Als je op de verkeerde plek bord, dan kunnen de schroeven in het isolatiemateriaal (piepschuim) van de caravan komen. De schroeven hebben dan niet genoeg draagkracht en de luifel kan van de caravan vallen. Wij adviseren daarom ten aller tijden deze montage uit te laten voeren in onze werkplaats.