Bekijk ons Assortiment V
Menu

Caravan Mover

        

        

Wat is een mover?

Een mover voor de caravan wordt ook wel een caravan rangeer systeem genoemd. Steeds meer mensen voorzien hun caravan van een mover. Met een mover kan je de caravan zonder enige inspanning op zijn definitieve plaats rangeren. Dit is eenvoudig te doen met de meegeleverde afstandsbediening. Tegenwoordig hebben bepaalde merken zelfs movers die met de smartphone of tablet bedient kunnen worden.

Het gemak van een mover 

Zodra je met de auto op de plek van bestemming komt, is het eerste wat je doet de caravan op zijn plaats zetten. Je koppelt de caravan af en duwt hem op positie. Vaak een zwaar en moeilijk karwei, want (vooral als je met zijn tweeën bent) heb je ogen en mankracht te kort. Hierdoor geef je onnodig veel inspanning en kan het zijn dat je een boom of ander obstakel raakt. Om dit risico te minimaliseren en zo ontspannen mogelijk aan de vakantie te beginnen, laat je een mover installeren. Eenmaal als de caravan is afgekoppeld, zet je de mover op de band. Bij een automatische mover doe je dit met een druk op de knop. Bij een halfautomatische mover dien je handmatig de mover op de band te plaatsen. Vergeet niet de rem van de caravan er af te halen! Je kan nu beginnen met het rangeren van je caravan. In plaats van al het geduw en getrek, kan je nu ontspannen de caravan op positie brengen. Zodra je klaar bent met manoeuvreren, zet je de caravan op de rem en haal je de mover van de band.

Aangezien het monteren van een mover specialisme vereist, adviseren wij het ter alle tijden de mover door onze werkplaats te bevestigen. Onze monteurs weten precies wat ze moeten doen.

Meer informatie over een mover voor de caravan? 

Wil je meer informatie over een caravan mover en de prijzen? Neem dan contact op met onze werkplaats. Wil je een mover werkend zien? Kom dan langs in onze winkel.

    

Lees verder Verbergen