Ben jij al goed voorbereid?

De tenniscompetitie staat voor de deur

De tenniscompetitie staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je uitrusting op orde te maken. Het eerste waar je naar kijkt is je tennisracket. Is deze nog in goede staat of moet je hem dit seizoen toch vervangen? Als hij nog een jaartje mee kan is het verstandig jezelf af te vragen wanneer hij voor het laatst een nieuwe bespanning heeft gehad. In de regel geldt; tennis je 1 keer per week dan is het verstandig om eens per jaar je snaren te laten vervangen. Speel je 2 keer per week, dan wordt aangeraden je snaren om de 6 maanden te laten vervangen. Mocht je toch iets te agressief :-) gespeeld hebben en je snaar gebroken hebben, dan is eerdere vervanging uiteraard noodzakelijk.

Het kan ook zijn dat bovenstaande niet voor jou van toepassing is, maar dat je merkt dat je geen bal meer over het net krijgt. Bij Van Duinkerken kunnen wij gratis jouw tennisracket testen en kunnen je direct vertellen of je spanning in orde is.

Actie is geldig tot 15 april 2019.

Tijd voor een nieuwe bespannig?

Heb je bovenstaande gelezen en wellicht wat navraag gedaan op jouw club en je realiseert je dat het voor jou inderdaad tijd is om je tennisracket van een nieuwe bespanning te voorzien. Hoe gaat het dan in zijn werk. Bij Van Duinkerken aangekomen geef je je racket af aan één van onze medewerkers op de sportafdeling om deze van een servicebeurt te laten voorzien. Hij helpt je graag verder en zal een paar vragen stellen over de manier waarop je tennist en hoe lang je al tennist. Dit geeft hem voldoende informatie om jou goed te kunnen adviseren welke snaar met welk spangewicht voor jou het beste is.

Hieronder vindt je een overzicht van de snaren die wij leveren.

Grip is controle, controle = balgevoel

Heb jij grip op de wedstrijd of merk je dat je snel last krijgt van blessures aan je arm? Is dat laatste het geval dan kan het zijn dat de grip van je racket aan vervanging toe is. De grip dempt namelijk 80% van de trillingen die je racket opvangt. Je kan dus veel blessures voorkomen als je speelt met een goede grip. De grip dient over het algemeen vervangen te worden na een speeltijd van ± 50 uur.

Wil je jouw speelcomfort aanzienlijk verhogen dan is het aan te raden om over je vervangingsgrip een overgrip te plaatsen. Deze overgrip zorgt ervoor dat er nog meer trillingen gedempt worden en dat er meer vocht wordt opgenomen.