De ultieme bucketlist van twee knotsgekke gasten

Een half jaar lang geen snelwegen, verwarming, een warm bad en pindakaas. Maar wel een bezoek aan dertig landen, een afstand van 25.000 kilometer en een Land Rover Defender 110. Oftewel de ultieme bucketlist (en tevens droom) die op 5 april 2017 werkelijkheid werd. De  Europa Roadtrip, van twee knotsgekke jongens. Wij zijn Tobias & Sven en nemen je graag mee op onze reis!

“Als ik straks klaar ben met school, trek ik er op uit.” Wie heeft dat rond zijn twintigste niet geroepen? Dat ultieme gevoel van vrijheid, zonder (school)verplichtingen; daar verlang(d)en we allemaal naar. Toch blijkt het veel logischer om na je studie hard door te gaan bij je stagebedrijf of je vol te richten op het versturen van sollicitatiebrieven. Een ‘sleur’ waar wij nog even van weg wilden blijven. En als dan de één een oude Land Rover Defender heeft en beiden de drang hebben om te reizen, dan is 1 + 1 natuurlijk twee. Wij gaan roadtrippen!

 

Wat kleding, een paar wandelschoenen, een warme slaapzak, toiletspullen en een mountainbike; inpakken en wegwezen zou je denken. Toch komt er veel meer bij een half jaar roadtrippen kijken. Van verzekeringen en bankzaken tot aan mobiele abonnementen en auto-onderhoud. Een proces van ultieme voorbereidingen, maar tevens ook een proces om elkaar beter te leren kennen. Want enkele maanden geleden waren wij nog wildvreemden van elkaar. De website reismaatjes.nl, waar Tobias een oproep had gedaan met zijn roadtrip-plan, bracht daar echter verandering in. Op tweede kerstdag gaven we elkaar het ‘ja-woord’ voor deze trip. Twee knotsgekke gasten, met een totaal andere achtergrond: Tobias (24 jaar) als Toegepast Bioloog uit Oirschot (Brabant) en Sven (23 jaar) als Content Producer uit Voorthuizen (Gelderland), maar wel met een gezamenlijk doel:  Een te gekke Europa Roadtrip maken. En die Europa Roadtrip is ondertussen al zo’n vier weken bezig… 

“Offroad gaan brengt je verder. Het is dé manier om een avontuurlijke draai aan je reis te geven”

Net even wat anders

Het uitstippelen van een route door Europa begon met het trekken van een ‘rode draad’ door de ongeveer dertig landen. Van hoogtepunt naar hoogtepunt: van natuurpark naar monument en van prachtige bergpas naar pittoresk dorpje en dus van Nederland naar Turkije (geen Europa) en van Turkije naar Scandinavië. Toeristisch of juist niet, verstopt of juist pal in zicht. Een route, niet meer dan een dunne ‘rode draad’, die ondertussen wel weer mooi even 25.000 kilometer lang is (en zo maar langer kan worden).

Kilometers asfalt ook… Toch waren wij er vanaf het begin al over eens dat onze reis geen ‘asfalt-knaller’ mocht worden. Geen snelwegen voor ons dus; alles op zijn tijd. Het liefst zoveel mogelijk offroad of op zijn minst de kleine binnendoor weggetjes. Precies waarvoor onze Land Rover gemaakt is en ook precies hoe wij deze roadtrip willen beleven: ‘weg van de gebaande wegen’. Met nu al enkele weken achter de rug, kunnen wij wel beamen dat dit ‘offroad gaan’ dé manier is om een avontuurlijke draai aan je reis te geven. 

Onze Land Rover

Een avontuurlijke draai…, precies waar ons vervoersmiddel (en tevens huis) in uitblinkt. Deze Land Rover Defender 110 (met Tobias als trotse eigenaar) is compleet met koelkast, daktent, ladder, luifel en opbergboxen; een verschijning die menig hoofd laat draaien als we passeren. De ultieme avonturiersauto, waarvoor geen enkel terrein teveel lijkt gevraagd. Nog een pluspunt: we vallen zowel onder het segment ‘auto’ als ‘camper’. Een camperplaats alleen voor campers? Ach, met wat overtuigingskracht zijn we gewoon een camper. Een typische, maar leuke ‘Land Rover Defender-regel’ is overigens: Zie je een andere Defender, knipper met de lampen en zwaai. Een ontzettend leuk gebaar, zo als Land Rover-fans onder elkaar. 

Mee op avontuur?

Leuk! Voor Van Duinkerken schrijven wij iedere twee weken een reisblog, vol (exclusieve) reisfoto’s en video’s. Wij willen namelijk graag meer mensen inspireren en met het reisvirus aansteken. Tevens zullen wij in onze blogs dikke tips geven over bezienswaardigheden, must-sees en routes. Wellicht handig voor jouw volgende trip.

Tot snel! 

Volgende keer: Tobias & Sven in Italië: ‘Less is more (time)?’