Rovinj - Kroatie

Tot onze oren verliefd op berglandschapppen, het Triglav National Park in Slovenië heeft een warm plekje in onze harten gekregen. Wow, wat enorm veel mindblowing uitzichten! Maar nu verder naar Kroatië.

11. Rovinj – Kroatië

Wie van Mediteraanse vissersdorpjes houdt, kan zijn geluk niet op in Rovinj. Hier stikt het van de haventjes, schattige bootjes, leuke marktjes en knusse straatjes. Blijf hier dan ook zeker niet op de grotere wegen lopen, maar duik die smalle steegjes in om de lokale winkeltjes te ontdekken.

Must do: Bezoek de kerk van Rovinj en geniet vanaf daar van het uitzicht over zee. Vergeet ook niet om voor 20 Kuna de oude kerktoren te beklimmen. De klim naar de top is al een avontuur opzich. Je wordt uiteindelijk beloond met een gigantisch uitzicht over de gehele stad plus havens! Zorg er dus voor dat je camera sd-kaartje nog genoeg ruimte heeft, want hierboven wordt het schieten!

Dit waren onze 11 favoriete ‘onontdekte’ plekken tot nu toe tijdens onze Europa Roadtrip. 11 plekken die volgens ons niet op je vakantie- of bucketlist mogen ontbreken!

Veel reisplezier en tot snel met het vervolg van onze roadtrip!