Triglav National Park

Naar hartelust genoten van de beste uitzichten over sneeuwtoppen en grillige rotswanden in de Großglockner Vallei in Oostenrijk! Berggeiten en alpenmarmotten gespot en flink gehijgd en gezweet van waanzinnige wandelroutes bij het plateau en de gletsjer. Op naar het volgende avontuur!

10. Triglav National Park – Slovenië

Wij zijn tot onze oren verliefd op berglandschappen; vooral het Triglav National Park heeft een warm plekje in onze harten gekregen.  Het doel was (uiteraard) het beklimmen van de hoogste berg in dit park: de Triglav. Al snel kwamen we erachter dat dit doel iets bijgesteld moest worden. De Triglav berg wordt namelijk ook wel de Mount Everest van Slovenië genoemd en is tevens de hoogste berg van het land.

 

We overnachtten op een camping om de volgende dag weer terug te rijden naar de Triglav berggroep. Met onze rugzakken vol (goed voorbereid is het halve werk) zijn we de klim aan de Travnik berg begonnen. Er zijn overigens enorm veel bewegwijzerde routes die over de bergen slingeren. Welke route je ook kiest, je zult altijd beloond worden met ‘mindblowing’ uitzichten. Bucketlist-item dus!

 

Let op: Sommige delen van de routes zijn erg smal en steil. Wij hadden op een gegeven moment spijt dat we geen stokken mee hadden genomen. 

Volgende keer zijn we in Rovinj - Kroatië.