Großglockner Vallei

Na pittige haarspeldbochten, smalle tunneltjes, steile afgronden ontbrekende vangrails, onwijs mooie uitzichten, ruwe rotswanden en gravelweggetjes met kans op sneeuw en heel veel 'aah's', 'oei's' en 'oh wat mooi's' op de Dosso Alto bergpas (in de buurt van het Gardameer) nemen we je vandaag mee naar:

9. De Großglockner Vallei - Oostenrijk

Als je ‘Großglockner’ leest denk je waarschijnlijk meteen aan de Großglockner bergpas. Een ontzettend populaire pas waar je naar hartenlust kunt genieten van de beste uitzichten over sneeuwtoppen en grillige rotswanden. Echter heeft deze berg niet alleen een mooie pas, maar ook een schitterend uitzichtsplateau, dat het Kaiser-Franz-Josefs-Höhe plateau wordt genoemd. Dé plek om berggeiten en alpenmarmotten te spotten.

 

Vanaf dit plateau starten tevens mooie wandelroutes de vallei in. Zo daalt er een route af naar een rivier en meer, die ontstaan zijn uit smeltwater. Of hike naar en op de Pasterze gletsjer, de grootste gletsjer van Oostenrijk.

 

Tip: Trek een flinke dag voor dit avontuur uit. Want namelijk alleen al op de bergpas is genoeg te zien. Vooral de wandelroutes bij het plateau/de gletsjer nemen veel tijd in beslag. Het was flink hijgen en zweten, maar wat was dit waanzinnig! Wij waren helaas ’s middags gegaan en kwamen er achter dat je hier echt wel een hele dag voor nodig had. Neem trouwens een dikke trui mee; zowel in de vallei als boven is het koud. 

Volgende keer zijn we in Triglav National Park, Slovenië.