Abruzzo NAtional Park

Na een mooi stukje geschiedenis in Rome en de regio Apulië, waar we in het geliefde Alberobello de zogenaamde stenen Trullo huisjes bezochten die onze harten lieten overslaan vervolgen we onze reis door Italië.

6. Abruzzo National Park – Italië

Nog een National Park inderdaad. Wij worden ondertussen helemaal wild als we de twee woorden op een landkaart tegenkomen. En laat het Abruzzo nu net een park zijn om wild van te worden. Hoewel het gebied ten zuiden van Umbrië ligt, is het opvallend hoe weinig  toerisme er (gelukkig) is. Sterker nog, het gebied kent maar één à twee camperplaatsen en een camping (buiten het park)…  Hoewel wij daar eerst een beetje van schrokken (tussen die camperplaatsen zaten namelijk kilometers aan bergpassen), maakte het wel meteen duidelijk dat dit hét gebied is voor de natuurliefhebber, avonturier of ‘stiltezoeker’. En inderdaad, wat is de natuur mooi en wat kan je er prachtig wandelen. Dikke aanrader!

 

Trouwens, check dan deze camperplaats: Area Communale II Sagittario, Anversa degli Abruzzi. Camperplaats met alles wat je nodig hebt (warme douche, stroom, toilet en prachtige omgeving).

Tot de volgende keer, dan meer bergpassen en mooie meren in Italië!