Forum Romana Rome

Na een magische tocht door Aaschlucht - Zwitserland, met historische steenbruggen, smalle klifpaadjes en moderne hangbruggen die vergezeld worden door het bruisende water van de Engelberger Aa rivier, vervolgen we onze reis naar het prachtige Italië.

4. Forum Romanum (Rome) – Italië

Bij Rome denk je toch vrijwel meteen aan het Colosseum, Vaticaan, Trevi Fontein? Ja, maar ook het Forum Romanum, de oude binnenstad van Rome. Blijkbaar weet maar 30% van de Rome-bezoekers van het bestaan van dit Forum. Onder andere Julius Cesar en Nero maakten hier vroeger de dienst uit. Het forum bestaat tegenwoordig uit ruïnes van onder andere tempels, badplaatsen, een gerechtshof, paleizen en triomfbogen. Overigens heeft het Forum ook een prachtige tuin waar je eventjes alle geschiedenisfeitjes kunt laten bezinken.

 

Tip: Je kunt vanuit de tuin van het Forum Romanum het Colosseum van boven zien en dat is stiekem best wel tof.

 

Regio Apulië Italië

5. Regio Apulië – Italië

De regio Apulië ligt in het zuidoosten van Italië; niet bepaald om de hoek. Vanuit Nederland is het maar liefst 1947 kilometer rijden en er zijn maar weinig camper- en campingplaatsen. Het is dan ook niet voor niets dat veel vakantiegangers weer een rechtsomkeert maken vóór het zuiden van Italië. En daardoor mis je juist één van de meest bijzondere regio’s van Italië!

 

Laten we voorop stellen: de natuur is weer enorm indrukwekkend. Ruw en puur, zoals het hoort. Wij reden deze regio in voor de natuur, het indrukwekkende Matera en het geliefde Alberobello. Matera staat bekend om de huizenwijk (di Sassi) gebouwd uit rots, waar men nog tot 1952 in woonden (!). Waar we in Matera als adrenalinejunkies rondrenden in de aangrenzende grotten, voelden we in Alberobello de vlinders in onze buiken rondvliegen. Het waren de zogenaamde stenen Trullo huisjes, waar Alberobello ondertussen wereldwijd mee bekend is, die onze harten lieten overslaan. Enorm schattig! Wij begonnen elkaar in ieder geval meteen te beloven dat we ook een Trullo in Nederland gaan bouwen...

De volgende keer meer Italië!