11 ‘onontdekte’ plekken die op je bucketlist moeten staan

In het dichtbevolkte Europa lijkt bijna alles al ontdekt en gedaan, het is vaak dan ook een kunst om de plekken te vinden die minder toeristisch zijn. Laten we voorop stellen, een kunst is het niet… het draait namelijk allemaal om die ene extra stap: het afwijken van het ‘normale’ pad. Iets wat zomaar je beleving veel intenser kan maken, terwijl je er vaak ook nog geld op bespaart! In de komende 9 Blog berichten nemen we je mee in ons avontuur, waarin we 11 ‘onontdekte’ plaatsen in Europa laten zien.

Wij, Tobias en Sven, zijn inmiddels al ruim twee maanden bezig met onze roadtrip door Europa. Vanuit Nederland zijn we Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Vaticaanstad, San Marino, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië ingedoken. 12 landen, ruim 8.000 kilometer. Meteen in de eerste weken merkten we al dat we ons tijdschema konden weggooien; alles op zijn tijd, geen gehaast omdat we anders niet aan die ene activiteit of stad toekwamen. Ondanks dat we per land al onze favoriete hoogtepunten hadden gemarkeerd, komen er elke dag nog nieuwe punten bij. Punten waar we toevallig opstuiten als we door de binnenlanden rijden, punten waar een lokal ons op wijst of punten die gewoonweg nog niet bekend zijn bij het grote publiek. In de komende blogs nemen wij jullie mee naar enkele van deze indrukwekkende plekken. 

1. Mullerthal Trail – Luxemburg

Al in de eerste week van onze roadtrip reden wij Luxemburg in. Eén van de meest populaire bezienswaardigheden van het land is de oudste stad van Luxemburg, Eternach. Wij vertrokken echter eerst naar de Mullerthal omgeving, een glooiend landschap onderbroken door een bos met grillige rotsformaties. Dit gebied wordt dan ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. De Mullerthal Trail is een route door het gebied en is voor de wandelaar en mountainbiker een walhalla te noemen. Singletrails, pittige klimmen, steile trappetjes over rotsen, prachtige uitzichten en rustpunten op grillige punten; een paradijs voor de actieveling en natuurliefhebber. 

Volgende keer

In het volgende bericht zoomen we in op Elzas (Frankrijk) tot dan!