De maanden april, mei en juni zijn vaak leeg als het gaat om kampeerplannen. Toch vindt in deze tijd de mei(school)vakantie plaats en hebben we nog verschillende feestdagen als Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Tijd genoeg dus om er op uit te trekken. Omdat het weer in deze tijd voor twijfels kan zorgen, hier 7 redenen om je over de streep te trekken.

1. Het is vele malen goedkoper

Door te kamperen in het voorseizoen kun je flink op de campingkosten besparen. Dit kan ten opzichte van het hoogseizoen zo een 40% schelen. Lekker toch? Bedenk maar, daar kun je een hoop andere leuke dingen van doen.

2. Het is overal rustiger

Welke camping je uiteindelijk ook kiest, viersterren- of boerencamping, er is vaak plek genoeg. Dat ene plekje aan het water of die ene spot met uitzicht op de sneeuwtoppen; in het voorseizoen kan het jouw plekje zijn. Dat geldt overigens ook voor de bezienswaardigheden die je bezoekt. Geen massa’s mensen, gedrang en lange rijen; gewoon lekker rustig aan.

3. Het is vaak nog allemaal schoon

Omdat het rustiger is op campings, zijn en blijven deze allemaal nog in zeer nette conditie. Schone toiletten, douches, wasbakken en bovenal campingplekken; allemaal nog heerlijk fris. Dik pluspunt.

4. Locals zijn nog echt locals en nog niet toeristisch ingesteld

De lokale bevolking lijkt in het voorseizoen meer oprecht en helpt je graag verder. Hartje zomer kan dat zomaar omslaan in een drang om je van alles te verkopen. In het voorseizoen lijkt het daardoor dat je meer mee krijgt van de gewoontes en cultuur van de lokale bevolking.

5. De natuur is in volle bloei

Weiden vol met paardenbloemen, bermen vol met narcissen en rotondes vol met tulpen; in het voorseizoen zorgen de eerste bloemen voor een explosie van kleur. En dan te bedenken dat de zomer veelal alleen de kleur groen kent. 

6. Men heeft minder stress

Campingbaas, vakantieganger en local; velen zijn een stuk relaxter dan in het drukkere zomerseizoen. Als vakantieganger hoef je ten eerste niet te ‘vechten’ voor die ene mooie campingplek en de campingbaas hoeft nog niet te rennen naar de volgende afspraak of gearriveerde gast. Het tempo en daarmee de stress liggen zo aanzienlijk lager. Misschien komt de campingbaas nu zelfs even langs voor een praatje of de local die je alles vertelt over de omgeving. Wellicht dat dat zelfs een unieke draai kan geven aan je vakantie.

7. Je kunt genieten van de eerste zonnestralen

Na een koude winter, waarin soms zelfs wat sneeuw is gevallen, is een zonnetje meer dan welkom. Dat je je dikke vest kunt inruilen voor een shirtje en je lange broek voor een afrits- of korte broek. Dé ultieme beloning na al die winterse miezerigheid. Voelt dat even goed! 

Op vakantie in het voorseizoen… zo gek is het dus nog niet. Wacht dus niet langer op die ‘perfecte’ zomer en trek er nu al op uit. Wij zijn benieuwd waar jij je tent, caravan of camper gaat neerzetten. Ga je al snel op vakantie? En/of heb je leuke ervaringen met kamperen in het voorseizoen? Laat het ons weten in de comments!